Bingo – då och nu

BingobrickorAtt bingo har funnits har för dagens levande generationer nog varit en självklarhet. Sedan italienarna på 1500-talet uppfann den roliga spelformen har det spelats bingo runt om i Europa, inte minns i Sverige. Vi svenskar och nordbor tycks älska detta snabba spel och har såväl anammat spelformen som vidareutvecklat den. Här kan du hitta mer info om bingo. Vill du läsa mer detaljerat om bingo så kolla hos bingoberra som har många bra bingotips och bingohistoria.

Bingo förr

I begynnelsen var bingo en vidareutveckling av ett italienskt lotterispel. Lotterispelet, ”il Gioco del Lotto in Italia”, var Italiens nationella lotteri (som finns än idag) och när det spreds ut i Europa, så kom lotteriformen att utvecklas till vad idag kallas för bingo. Fransmännen utvecklade det italienska lotteriet till ”Le Lotto” som med tiden kom till USA där man utvecklade ”Le Lotto” till Bingo. Det är alltså Italien, Frankrike och USA vi har att tacka till ett av våra största samtida spelnöjen!

Bingo idag

När bingon kom till Sverige, så ploppade bingohallar upp runt om i landet. Bingon arrangerades främst av idrottsföreningar och man började även spela så kallad bilbingo. Nu, efter ett decennium på 2000-talet, så har bingons finrum flyttat sig till nätet vilket gjort det möjligt för fler människor att ta del av bingo.

Bingo idag

Vanlig bingo och nätbingo

Skillnaden mellan dagens nätbingo och den vanliga bingon är ganska stor. På nätet har du störa valmöjligheter och fler spel att välja mellan. Du kan spela såväl variantbingo som mönsterbingo, 50-bollarsbingo, 60-bollarsbingo, 75-bollarsbingo och 90-bollarsbingo! Om du går till en bingohall erbjuds du ofta bara ett slags bingospel och vinsterna brukar inte vara särskilt stora. Vill du ha variation, bingobonusar och stora vinster och jackpottar, så är det bingo på nätet som du ska spela!

Gratis bingo på nätet

Det finns massor med olika bingosajter på nätet där bingo.com är en av alla. Konkurrensen är hård och det är bara de sajter som kan erbjuda det bästa som får spelare att spela hos dem. Att låta dig få pengar att spela för är något som många sidor har börjat med.

Detta är en bra möjlighet att känna på hur sidan känns att spela på. Gratis bingo är en lags bingobonus som låter dig få pengar att spela för när du registrerar dig på en bingosajt.