Svårt låna pengar utan inkomst

Hur lånar man pengar utan jobb? Ja det är inte det enklaste har jag märkt. Så hur kan man låna pengar utan inkomst?

Jämför lån och rådgivning

Hur gör man då?

Förut var man tvingad att ha en fast anställning för att kunna låna pengar. Men idag är det inte automatisk ett krav, man kan fortfarande ha chans men det finns kan ändå finnas några krav i form av tillgångar eller framtida inkomster. Allt eftersom det blir vanligare med olika former av anställningar så har kraven på lån löst upp. Om man istället för fast anställning har vikariat, praktik, projektanställning eller andra former av anställning så kan man fortfarande låna pengar. Nackdelen är förstås att räntan blir högre. Men ska man låna ska man iaf se till att jämföra räntor och avgifter på en sida som snabblanet.nu eller liknande så att man får så bra villkor som möjligt. Onödigt att betala mer än man måste.

Om man pluggar så finns det studielån, studentlån

Om man studerar vid högskola eller universitet så kanske man behöver lite nya möbler när man flyttar till en ny studieort. Därför brukar bankerna kunna erbjuda studentlån upp till 25 000 kronor för att klara av det. I detta studentlån kan man även passa på att köpa en dator eller om man behöver köpa särskilt dyr student litteratur. Det som främst skiljer ett vanligt lån med ett studentlån är att student lån inte behövs betalas tillbaka förrän man är klar med sina studier, eller avbryter dem. En nackdel är dock att räntan vanligtvis är en bra bit högre än vanliga banklån.

Man kan behöva en borgenär

När man vill låna pengar utan inkomst så krävs oftast att någon i sin närhet kan ställa upp som borgenär. Det betyder att du själv är ytterst ansvarig för lånet, men om man själv inte kan betala så måste borgenären betala. Därför är det viktigt att den person som ställer upp som borgenär vet om detta. För att kunna vara med låntagare så får denne inte ha någon betalningsanmärkning och hon eller han kan visa upp inkomster från ett arbete.

Ett bra tips innan man lånar kan vara att ta hjälp av rådgivning något även banken kan hjälpa till med. Och vad du än gör så låna aldrig pengar för att spela bort dem hos Betsson eller nån annanstans. Har du inga pengar och vill spela så håll dig till brädspel som är gratis.